11 Mayıs 2011 Çarşamba

YOLCULUK VAR...

Evet kızlar tam 18 gün yokum.Yarın canım istanbuluma gidiyorum ama içim çok buruk çünkü aşkımı burda yalnız bırakıyorum tam 1 haftaaaaa.Benim için kabus gibi.Gitme sebebim ise kızkardeşimin kına merasimi.Ardından 1hafta sonra giresuna düğünlerini yapmaya gideceğiz ve 1 hafta sonra da sevgili görümcemin nişanını yapmak için trabzona geçecez.Nasıl iyi dimi yorulup anamın ağlayacağı kesin ama zevkli gibi duruyor.Valla şimdiden evimi özledim yaaa bakalım nasıl olacak.Sizide özleyeceğim ama dönüşte söz bol resimli dönücem ne haltlar yediğimide anlatacam.Millet neler giymiş neler yapmış bol bol dedikodu yapıcaz kızlar bundan emin olun..Çok çok öptüm anacım ilknur kaçar daha bavul hazırlayacak off anam of.... Bloglarınıza iyi bakın hee benimkinede göz kulak olun emi..

9 Mayıs 2011 Pazartesi

BU AKŞAM Kİ MENÜMÜZ..






Evet kızlar bugün ki menümüz soslu tavuk ve pilav..Soslu tavuğu yapmak için sosunu kendim yapmak istedim. İlk önce tavukların derisi alınır güzelce yıkanır ve sırayla baharatlar eklenir.İlk önce salça,köri .tuz,karabiber kırmızı pul biber ve kekik eklenir.Tavaya alınır sıvıyağda eklendikten sonra bir güzel karışım tavuklara yedirilir. Bir unutmadan söyleyeyim patates elma dilimi yapılıp eklenir ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.Patatesler ezilinceye kadar pişirilir.Yanınada klasik prinç pilavı afiyet olsun...

YEŞİL MERCİMEKLİ BÖREK...



Evet kızlar o kadar güzel oldu ki hemen yemek tadına bakmak istediğim için pişmiş halini fotolayamadım :(
Neyse tarife gelelim.İlk önce 1 tane soğan ince ince doğranır,salça ilave edilir ve kavrulur,üzerine haşlanmış yeşil mercimek,3 adet domates,4 adet yeşil biber doğranarak ilave edilir,tuz,karabiber ve pul biberde ilave edildikten sonra güzel pişirilir ve yufkalara sarılır.Tepsiye dizmeden önce bir kabın içine maden suyu dökün ve börekleri o suda bir güzel ıslatın ve tepsiye öyle dizin.Bu yöntem börekleri muhteşem yapıyor kesinlikle deneyin.Sonra klasik yumurta sarısı sürülür çörek otu serpilir ve doğru fırınaaaaa afiyet olsun anacım...

TUZLUKLARIM...


Resim figürlü olan herşeye aşığımmm..

ARKO KREMLERİM..

Mavi kutulu arkodan çok memnunum.Bu Konya ya geleli heryerim kupkuru olduğu için çatlamaktan harita gibi olan ellerimi yumuşacık ve pürüzsüz yapıyor tavsiye ederim.Yeşil e galince biraz daha soft.Turuncuya gelince bir blogger arkadaşın tavsiyesi üzerine bugün aldım daha denemedim ama kokusu mükemmel..

BU AY Kİ KİTAP VE DERGİLERİM..




Benim bu dergi manyaklığım nereye kadar varacak bilmiyorum.Bir oje manyaklığım iki dergi manyaklığım al al nereye kadar.Dergileri nasıl değerlendirebilirim bir bileniniz varsa beni bilgilendirsin lütfen...Diğerleride kitaplarım The Body Shop Spa da çok güzel tarifler var ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacağım inşallah..

5 Mayıs 2011 Perşembe

BAHAR ALERJİNİZMİ VAR..

Bahar ayları alerjik rahatsızlıkları daha çok tetiklemektedir.Polenlere karşı alerjiniz varsa bahar aylarında evden çıkmadan önce burun çevresi ve göz altlarına ince bir tabaka vazelin sürün.Polenler vazelinli bölgeye yapışacağı için burun ve gözlere girişi engelleyecektir..

UZUN ÖMÜRLÜ RİMEL İÇİN..

Rimelinizi sürmeden önce rimel fırçanızı tüpün içinde aşağı yukarı pompalamayın.Bu durum hem fırçanızın yıpranmasına hemde rimelinizin hava alıp kurumasına sebeb olur...

ELMA GÜZELLİĞİ..

Bir elmanın kabuğunu lahananın pişme suyuna katarsanız hem hazmı kolay olur,hem de pişerken çıkan kötü kokuyu engellemiş olursunuz..

4 Mayıs 2011 Çarşamba

HER DÖNEMİN SEKSİ SAÇI..

Kızlar her dönemin seksi saçını yapmak sadece 5 dk.Victorıa Secret da aynı yöntemi uyguluyor.Bakınız resimlere.Yataktan yeni çıkmış yada plajdaki nemli saç modelleri dimi..Yoksa fark etmedinizmi ??? Neyse yapmanız gereken başınızı aşağı  eğin ve elinizde ne varsa saç spreyi veya joleyi ellere yadirerek saçlarınıza uygulayın ve başınızı sağa sola daha doğrusu saçlarınızı sağa sola savurarak başınızı doğrultun.Biraz şekil verin veee ta taaamam ..Eminim Adrıana halt eder yanınızda.İsterseniz şimdi denemek için lavaboya koşun ve sadece suyla bu işlemi yapın haksızmıyım görün bakalım..

MAKYAJDA PÜF NOKTASI..

Makyaj yaparken gözleriniz ile dudaklarınızı aynı anda vurgulamayın.Gözlerinize belirgin makyaj uyguladıysanız dudaklarınızı açık ve hafif tonda boyamalısınız.Hem göze hemde dudaklara yapılan koyu makyaj yüzünüzde basit bir ifade oluşturacaktır..

ÇİCEKLERİNİZE ORGANİK VİTAMİN..

Saksı çiceklerinizi canlandırmak için yumurta haşladığınız suyu çiceğinizin toprağına dökün.Yumurtanın suyu çiceklerinizin daha canlı ve gür büyümelerini sağlayacaktır.Ben denedim işe yarıyor gibi..

CEVİZLERİN KABUKLARI..

Cevizlerin kabuklarını kolay açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin.

AT KUYRUĞU SAÇ MODELLERİ

















































Evet kızlar çocukluğumuzdan beri kullandığımız at kuğruğu saç modellerini sizin için topladım ve derledim umarım beğenirsiniz anacım..İster günlük hayatta,ister çok özel davette tepeden yada enseden at kuyruğu şeklinde toplayarak hem modern hemde sofistike görünebilirsiniz.Bu sene  bu saç modeli altın yılını yaşayacak demedi demeyin..