30 Nisan 2013 Salı

EVLİLİK YILDÖNÜMÜ..


 24 nisan bizim evlilik yıldönümümüz idi ama ben unutmuşum tamamen elinde gül ile gelen kocayı görünce morardım..Neyse biliyorsun hiç adetim değildir tarih unutmak aşkım ama baba kız akıl bırakmadınız bende.. Bu yıl böyle olsun zaten hep ben mi hatırlıcam be bu tarihleri offf iyi olmuş unuttuğum..

ÇOCUK OYALAMAK MI????




 Allahtan kitap,dergi,katalog,renkli poşetler ilgi alanına giriyorda bazen bende nefes alabiliyorum... Bu kalınca yırtılmayan kitapları kim icat ettiyse Allahım razı olsun..
 Taaa 1,5 aylıkkken başladım ilgisini nereye çeksem nasıl oyalasam ne yapsam ne etsem demeye.. Mağlum Konya'da tekim akraba eş dost hiç kimse yok gelin 2 dk oyalayın bende işimi yapayım dicek.. Onun için tek başına çocuk bakmak ve oyalamak zor zanaat..Bazen bir cinnet hali gelir ki sormayın gitsin..Lakin o cinnet halini bile ağız tadıyla yaşayamazsın çünkü ciyaklayan bir bebe var karşında ve yine sen susturacaksın.Onun için ben bazen sinirimi bile 4*4 lük yaşayamadım...Öyle o ağlarken ben başka odaya da kaçamadım.Zira ağlamasına asla içim el vermiyor.Bırakın ağlasın susar diyenlere de asla kulak asmadım zaten Buğlem e öyle davransam o daha da ilerletir ve morarana kadar ağlar..Şimdi yukarıda ki resim bana hem en güzel,hem acemi,hem en berbat hem en huzurlu ve ilklerimi hatırlattı...

 İşte yine günlerden birgün markette dolaşan bir bebeğin bile zekasının arttığı ile ilgili bir haber okudum.Tam olarak hatırlamıyorum ama haber böyle birşeydi.Biz marketlerde geziyoruz gezmesine ama evde rengarenk ve kıpraşan ve olağan üstü pratik ne yapsam acaba diye düşünürken en sevdiğim balonlar geldi aklıma ve yaptımmmm:))




 Beşiğine bitmiş krem kutularının içine boncuk koyup koli bandıyla bantlayıp tepesine astım.Ses çıkardığını fark ettiği anda beşiği sallamaya sonra ki aylarda ise el ve bacaklarla girişmeye başladı.İşte o resimlerden birtanesi..Kendisini kaybeden Buğliş 2,5-3 aylıkken..
 3aylıkken dönmelere başladı.O andan itibaren ellerini boyamayacak kağıtlar verdim eline.İşte odur budur kitap manyağı..
 Sonra emeklemeye başladığı zamanda kutular,su şişeleri,mutfak eşyaları aklınıza gelebilecek herşeyi serdim önüne..
 Şimdi evcilik oynama zamanımız geldi sanırım şirin babaya yemek yediriyoruz..
Bu da bir banyo sonrası..Hizmetçi Katya, hanımına masaj yaparken..Duruşu görüyorsunuz.. Doğru yap şu masajı kaç defa dicem sana be kadın der gibi....
Dip not:Buğli resimlerde 2,5-3 aylık ortalama bugün ise 12 aylık ve ben daha yeni resimleri yayınladım varın gerisini siz düşünün anacım...

NOHUTLU,DOMATES-BİBER KONSERVELİ BULGUR PİLAVI...

Bol soğanlı,salçalı bulgur pilavının süt yaptığını her seferinde söylüyorum...Ona ilaveten birde haşlanmış nohut,yazdan yapılmış biber-domates konservesi ve yenibahar baharatını ekleyin ve oturun afiyetle yiyin eyyyy emziren anneler....

MİNİ KİTAPLIK VE İLK KUMBARAN..




 Cicibebe kolisini parçaladım,HelloKıtty ile kapladım ve kitaplarını içine attım artık ortalıkta bu kutuyla gezecekler..


Uykusuz gecelerde bende Milupa gece çayı kullandım bu konuyu ayrı bir postta anlatacağım..Bu çayların tarihi çok çabuk geçtiğinden kalanını attım ve kumbara yaptım Buğlam hanıma..Fistosuz süssüz olmaz tabiki...

24 Nisan 2013 Çarşamba

İSME ÖZEL KİTAP YANİ BUĞLİYE ÖZEL...

Milliyet gazetesi 2 hafta önce gerçi geçen haftada tekrarladılar çocuğunuzun isminize özel kitap ve dvd hazırlayıp size gönderiyorlar sadece kargo ücreti ödeyerek Boyut işbirliği ile hazırlanıyor..Tabi ben bunu kaçırırmıyım tabi ki hayırrr..Bugün geldi hoş bir anı oldu benim için de..Ücrete gelince her biri için 5,90 ödeniyor..

SİNEKLENEN ÇİCEKLER İÇİN VE MUTFAĞIMA...

 Buğli doğduğundan beri mutfağıma birşey alamıyordum bunu gördüm bayıldım artık benim...
Çiceklerim artık Buğli yüzünden mutfağımda ve resmen sera gibi..Ama bir sinektir ki sormayın gitsin diplerine sigara külü döktüm,sinek ilacı sıktım,domestosla yıkadım ama banamısın demediler bende hepsinin diplerine kekik döktüm artık sinek minek kalmadı aklınızda bulunsun..

KESTİRDİM..

 En sonunda yukarıda ki model gibi kestirdim saçlarımı...
Uzun saçı hiç sevmiyorum ama işte sürekli eş engeline takılıyorum.Bana kalsa yukarıdaki abla gibi kestirip kurtulacam ama hayal şimdilik..Michelle Williams kendileri bu arada bilmeyenler için..

BUĞLİŞ 23 NİSAN'I KUTLADI...


 Akşamdan balonları şişirip balkona astık...


 Sabah kalkıp en yakın okulun yolunu tutup şarkı şiir okuyan coçukları izlemeye gittik..



 Sonra evin yolunu tuttuk..Sitenin parkında oturduk biraz sonra sallandık..
 Sonra evimize geldik.Akşamdan astığımız balonlarla oynadık...Sonra başladık uyumaya...



Sonra uyandık yemeğimizi yiyip Kent plazanın yolunu tuttuk.Caillou yu izlemeye gittik.İzledik eğlendik..Ordan babamız geldi Real M1 e gittik alışveriş derken orada da gezdik ve nihayet evimize geldik.Buğli'de bende çok eğlendik..Bugünde saat 11:00 de Atatürk stadında Pepee geldi ama o kadar yorulmuş ki yavrum sabah 10:30 da kalktı yetişemedik yani bidakine artık...Nice 23 Nisanlara inşallah..

20 Nisan 2013 Cumartesi

BABA PANTOLONUNDAN OYUNCAK KUMAŞ KİTAP YAPTIM..









Evet açıklıyorum tam 18 sayfalık baba pantolonundan kitap yaptım hemde şarkılı türkülü,bir tek ciltlenme işi kaldı onuda terziciğim yapacak inşallah.Materyel bulamadığım anda dergilerden resim kesip üzerine plastik koyup diktim.Sayılar yapmak içinse mazurayı parçaladım.Derya Baykallığım tavan yaptı yani ama çok hoşuma gitti ohh ellerime sağlık aklıma fikirime bereket :)))