11 Ocak 2011 Salı

FIRINDA KABAK YAPTIM


Evettt fırında kabak...Mevsiminde alınıp güzelce yıkanıp dilimlenip buzluğa atılan kabakları artık çıkarıp yemenin vakti geldiği düşünülür ve eritilip borcama konulur..Üzerine hakiki zeytinyağı,birazcık mısır unu , tuz,karabiber,kırmızı pulbiber eklenip harmanlanır ve fırına verilip pişmesi beklenir.Şimdi yazarken aklıma geldi acaba üzerine kaşar rendesi ekleseydim nasıl olurdu ...İşte ben böyleyim hep uyduraa uydura uyduruk yemekçi olucammm yaa neyse pişirildikten sonra sevdiğiniz yada lerinizle afiyetle yenir anacımmmm..

1 yorum:

  1. lisede bi kabak çıkardı bazen yemeklerde, cips gibi böyle incecik kesilmiş üzeri kabarmış bazı yerleri. neye bulayıp pişiriyorlardıysa artık. nasıl da şahane bişeydi. o geldi aklıma :)

    YanıtlaSil