31 Ocak 2011 Pazartesi

BUGÜN BARIŞ MANÇO NUN ÖLÜMÜNÜN 12. YILDÖNÜMÜ

Evet dostlar bugün BARIŞ MANÇO nun 12. yıldönümü ilk önce onu rahmetle anıyor ve mekanı cennet olsun diyorum..Ben onu hiç unutmadım aklımdan hiç çıkmadı özelliklede ADAM OLACAK ÇOCUK programını hiç unutamıyorum. Kim bilir belki de çocukluğumun ve annemin bana seyrettirdiği tek program olmasından kaynaklanıyor.Birde tabiki unutulmaz şarkıları...Benim favori ilk üçüm ise;
1.UNUTAMADIM
2.DAĞLAR DAĞLAR
3.CAN BEDENDEN ÇIKMAYINACA
TEKRAR RAHMETLE ANIYORUM RABBİM MEKANINI CENNET EYLESİN..YERİ ASLA AMA ASLA DOLDURULAMAZ..SENİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ...

30 Ocak 2011 Pazar

YAŞASIN DERYA BAYKAL ARAMIZDA :)))

Merhaba dostlar size güzel bir haberim var bileniniz belki biliyordur haberim haberi olmayanlara..Evet artık Sevgili Derya Baykalın da bir bloğu var yaaaa :)) O kadar çok sevindim ki anlatamam.Ben Derya Baykal ı bekarlığımdan beri izlerim takip ederim sınavım olduğu zamanlarda bile kafamı dağıtmak için stres atmak için programını izlerdim artık anneciğim kıskanmaya başlamıştı :)) Evlendim Trabzon a geldim benim yalnızlığımı paylaştığım tek dostum oldu şimdi ona yapılan haksızlıkları sindiremiyorum. Oysa ki bütün insanlığa örnek bir karakterdi.İnşallah ekranlara en kısa zamanda geri döner bizde hem blogdan hemde tv den takip eder çifte ziyafet çekeriz :)) İşte blog adresi : http://deryabaykalblog.blogspot.com

27 Ocak 2011 Perşembe

KONYALILARRRRR LÜTFEN YARDIMMMM

 Arkadaşlar artık resmen Trabzon dan taşınıyorum :)))).. Aşkım bu sabah zar zor Konya ya vardı sayılır halen daha yollar da (Trabzondan Konya ya gitmek işkence de ) Neyse eşim de bende yakın tanıdıklarım da konya ya  daha önce hiç gitmemişler bizde üzerinden dahi geçmedik eşim de ilk bugün gidiyor.Hem ev tutmak için hemde iş yerine bakmak için. Şimdi Konya lı olan,giden,bilen,duyan,görenlerden ricam beni bilgilendirsinler LÜTFENNNNNN...Ne yenir,ne içilir,neresi iyidir,neresi kötüdür,insanları nasıldır,en ucuz kumaş nerde bulunur.En bol çeşitli renkli ipler nerde bulunur, ne biliğim işte aklınıza ne gelirse bana yazmanızı tavsiyelerinizi bekliyorum ... Ne demişler gez Konya yı gör Dünya yı mı yoksa anya yı Konya yı görecem mi ? siz ne dersiniz sizce hangisi ????

25 Ocak 2011 Salı

ANNECİĞİMİN BANA OYALAYIP YAPTIĞI EL HAVLUSU



Nasıl maviş maviş nazarada iyidir dimi.Sizede fikir olur umarım.Anneciğimin ellerine sağlık...

OJE YAPTIMMMM









Ben sustum resimleri konuşturdum.Umarım çok şey anlatır..

YENİ MUTFAK OYUNCAKLARIMM

Evet kafamı dağıtmak için biraz alışveriş yapayım dedim buyrun yaptığım alışveriş .Ben zaten ya krem alırım ya oje alırım yada mutfak oyuncakları ... Nasıl ama benim görünce çok hoşuma gittiii..


      Salata sosu hazırlamak için ölçüleri ve tarifleri ile beraber
     Buda minik havanım :))

DOMATESLİ BİBERLİ KAŞARLI MAKARNAAAAAAAAA

 Evetttt arkadaşlar canım bu görüntüyü o kadar çok çekti ki anlatamam. Bendeeee makarnacıklarımı haşladımmm,yazın buzluğa koyduğum domates biber karışımını çıkardım erittim.1 orta boy soğanı ince ince doğradımm,1tatlı kaşığı renk versin diye salça ekledim,sonra erittiğim domates biber karışımını koydum,gözkararı karabiberi, tuzu ekledim  sonraaaaaaa hooop makarnalarımı koydum güzelce karıştırdım karıştırdım.Yan tarafta kaşarımı rendeledim ohhh misss,sonra soslu makarnamın üstüne serptim ve işteeeeeeeeeeeeeeeeeee mükemmel sonuç anacım yemede yanında yat şiddetle tavsiye ederimmmmmmmmmmmm.... SİZİ RESİMLERLE BAŞBAŞA BIRAKIYORUMMM..

DERMOKİL DE KAMPANYA VARRRRR

21 Ocak 2011 Cuma

SHEİDA LİP GLOSSUM



Evet dostlar canım kardeşimin bana hediyesi olan lip glossumu tanıtmak istiyorum.Kendisini ilk kızkardeşimde görüp kutusuna aşık oldum.Sağ olsun kardeşimde bana yenisini alıp hediye etmişti taa zamanında.Ne no sunu biliyorum ne de başka bişeyini bildiğim tek şey kokusu ağır ama kutusu ve rengi mükemmel.Tek kat uygulandığında hafif pembemsi ikinci katı yada yoğun olarak uygulandığında ise kutudaki rengi elde edilebiliyorum. Tavsiye edilir mi sırf kutusu için evet, renk için de evet anacım..

20 Ocak 2011 Perşembe

EYVAH EYVAH 2 VE BEN

Günlerden 11,01,2011 canım aşkım kafamız dağılır diye beni sinemaya getirdi zaten bu filmin çıkmasını da iple çekiyorduk ya.. Neyse gittik filme ama ben bi türlü odaklanamadım titreyen telefonum ve içimin sürekli daralması beni filmden sürekli kopardı zaten çıkışta da babanemin haberini aldık .. Ama tavsiye ederim güzel bi filmdi bende ikinci defa izlemeyi düşünüyorum inşallah.

MAKARNA ÇORBASI VE BABANEMMMM

Ne tesadüftür ki babanem makarna çorbasını çok güzel yapardı rahmetli dedeciğimde bayılırmış bu çorbaya,bende sizlerle paylaşmak için makarna çorbası yaptım (aşkım ve ben bayılıyoruz bu çorbaya) güzel resmini çektim. Günlerden ise babanemin rahmetli olacağı gün imiş ... Kısmet şimdi bugün yayınlıyorum umarım beğenir afiyetle içersiniz..

Malzemeler ve yapılışı; 1adet soğan alınır küp küp doğranarak yağda kavrulur,1çay kaşığı salça,1çay kaşığı biber salçası ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.Üzerine 1 orta boy patates,1orta boy havuç küp küp doğranarak ilave edilir.İstenilen makarnadan konulur ama ufak olması daha şık olacaktır ,yarım demet maydonoz doğranarak ilave edilir ,göz kararı karabiber,tuz , kırmızı pul biber eklenerek havuçlar ezilene kadar pişirilir.Afiyet olsun anacım...






       Bu da başka bigün çekilmiş tabaktaki hali...

MONALİSA GİBİYİM...

Selam dostlar tam 1 hafta önce babanemi kaybettik.Apar topar İstanbul a gidildi babaneciğimin cenazesi Almanya dan geldi ve derken rahmetli dedeciğime kavuştu....Ölüm hak doğduğumuza inandığımız gibi öleceğimize de inanıyoruz ELHAMDÜLİLLAH.Fakat inanması çok zor kelimelerle anlatılmaz ama tek adı var alışkanlık..Trabzon a döneli 5 gün oldu ama halen daha o Almanya da ve evinde torunları ile birlikteymiş gibi geliyor..Ama biran durup düşününce çok ağır geliyor hele de her yerde hatırası varsa , aramak isteyipte sesini duymak istediğinde artık olmaması çok acı sadece artık şöyle avutmaya başladım kendimi dedeme kavuştu .. Sevgililer birbirine kavuştu yaklaşık 18 yıllık hasret bitti... Babanem defn edildiği ertesi gün aşkım sözleşmesini imzaladı.. Artık herşey netleştiğine göre sizlede paylaşabilirim artık resmen Konya yolcusuyum dostlar.... Şu Trabzon dan çıkmak için gün sayan ben şimdi hem ağlıyor hem gülüyorum.Rabbim birini alırken birini veriyor sanırım ... Zaten benim hayatım da hep böyleydi ya neyse. Kaç günden beri yazmak gelmiyordu içimden sürekli blog okuyarak geçirdim zamanımı ama artık yazmak gerek dimi.. Neyse selam anacım...

11 Ocak 2011 Salı

PASTEL 29 NO LU RUJUM


Evet PASTEL 29 nolu rujumu size sunmak istiyorum gördüğünüz gibi rengi şahane sürümü kolay kalıcılığı ise idare eder tüm rujlar gibi anacım kısaca tavsiye edilir mi sırf rengi için edilir be yaaa..

FIRINDA KABAK YAPTIM


Evettt fırında kabak...Mevsiminde alınıp güzelce yıkanıp dilimlenip buzluğa atılan kabakları artık çıkarıp yemenin vakti geldiği düşünülür ve eritilip borcama konulur..Üzerine hakiki zeytinyağı,birazcık mısır unu , tuz,karabiber,kırmızı pulbiber eklenip harmanlanır ve fırına verilip pişmesi beklenir.Şimdi yazarken aklıma geldi acaba üzerine kaşar rendesi ekleseydim nasıl olurdu ...İşte ben böyleyim hep uyduraa uydura uyduruk yemekçi olucammm yaa neyse pişirildikten sonra sevdiğiniz yada lerinizle afiyetle yenir anacımmmm..

MEĞERSE İLHAM KAYNAKLARI ÇİZGİ KAHRAMANLARIYMIŞŞ!!





Kızıl renge boyattığı uzun saçlarıyla Rıhanna nın ilham kaynağı meğer güzel deniz kızı ARİEL,





Gossip girldeki LEİGHTON MEESTER ın tarzı Scooby Doo daki DAPHNE ,


Müzik dünyasının sempatik ismi HİLARY DUFF ın seçtiği renk ve saç şekli PETER PAN daki TİNKERBELL,


EVA LONGORİA ilham kaynağı ise GÜZEL VE ÇİRKİN filmin güzeli BELLE miş meğersemmmmmm.

6 Ocak 2011 Perşembe

MAĞMAT BOĞAZI MERKEZ TRABZON

Evet arkadaşlar şuan burda hava puslu kapalı ha yağdı yağacak bende blog için çekmiş olduğum ama tembellikten bir türlü koyamadığım resimleri koyayım dedim hem tanıtım olur bi nevi hemde güneşli resimleri görmek iyi gelir dedim belki bana.Evet arkadaşlar yer MAĞMAT BOĞAZI Trabzonlu her insannın bildiği bir yermiş ... Merkeze en yakın yayla olma özelliği taşıyor.Bakınız manzaralı fotoğraflara denizi görebiliyorsunuz.Ben çok şaşırmıştım bu ne biçim yayla diye.(İlkden kandırıldığımı düşündüm sevgili aşkım seni yaylaya çıkarcam sana yayla göstercem deyip deyip durduğu için ) Benim bildiğim hiçbir yayla denizi görmez çünkü ne bilim...Neyse yolunuz düşerse gelinip mutlaka görülmesi yerlerden biri..Nereye bağlı olduğunu az önce aşkıma sordum ALLAHA bağlı dedi :))) ama ulaşımı kisarnadan veya derecik denenen yerden yapılabilir ve dediğim gibi Trabzonda herkes bilir... Umarım beğenirsiniz.Zira ben Trabzondan pek fazla haz etmiyorum baktığım her yerde İstanbulumu görmeye çalışıyorum ama olmuyor ...Zira bence deniz bile İstanbulum da güzel vapursuz, martısız,tankersiz :)),köprüsüz,balıkçı teknesi olmayan deniz deniz değil bence .....Ama ALLAH var buranın da hakkını yememek lazım çok güzel yer hele de kafa dinlemek için mükemmel bi yer. ( bakınız ben 8 ay oldu buraya geleli ben ömrümde bu kadar dinlendiğimi hatırlamıyorum :))) Bu kadar yeşil TÜRKİYEMİN başka yerinde yoktur heryerden su fışkıran bi yer asla asla yoktur ...Mutlaka gelin şarj olun ve gidin :))) Sizi resimlerle başbaşa bırakıyorum. Resimlerin üstüne tıkladığınızda büyüyo anacım ...