22 Kasım 2012 Perşembe

SAĞLIK..

*B3 (niasin) suda eriyen bir vitamindir.Sağlıklı bir sinir,beyin işlevi için gereklidir.Protein,yağ,karbonhidrat, alkol metabolizmasında enzim olarak kullanılır.Deride,sindirim ve sinir sisteminde,cinsiyet hormonlarının sentezlenmesinde etkilidir.Kolesterolün,triglisresitlerin düşürülmesinde yardımcı olur..
*Bir tutam buğday çimini ezerek suyunu çıkarın.Bu suya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek saç diplerinize masaj yaparak sürün ve 1 saat bekletin.Sonra bol suyla durulayın...
*Magnezyumun en iyi kaynakları ceviz,fındık,kuru baklagiller,yeşil sebzeler,özü ve kepeği ayrılmamış tam tahıllardır.Yetersizliğine rastlanmasada kandaki düzeyinin düşük olması yüksek tansiyona,düzensiz kalp atışlarına sebeb olur.
*Yoğurdun özü suyunda saklı.Yoğurdun yeşilimsi suyu B2 vitaminden zengindir ve mutlaka kullanılmalıdır.Suyunun süzülmesi ile B2 vitamini(riboflavin)kaybı olur.Riboflavin protein,yağ,karbonhidrat metabolizması için yardımcı enzim görevi yaparak metabolizma hızını artırır ve göz sağlığı için faydalıdır..
*Karın bölgesindeki yağlanma kardiyovasküler hastalıklar tip2 diyabet,hipertansiyon gibi kronik hastalıklar bakımından risk taşımaktadır.Bel çevresi ölçümü kadınlarda 80 cm,erkeklerde 94 cm üzerine çıkmamalıdır..
*Ananas ödemi çözüyor.İçeriğindeki bromelin enziminin etkisi ile sindirimi kolaylaştırır ve vücutta oluşan fazla suyun atılmasında etkili olur..Ödeminizin olduğunu düşünüyorsanız günlük beslenmenize 1,2 dilim ananas ekleyebilirsiniz..
*Cildinizde oluşan yara yanık ve diğer cilt problemlerinde yada kırışıklıklarınızı gidermekte buğday yağı kullanabilirsiniz.Buğday yağı hücre yenileyici olarak cildinizin onarılmasında yardımcı olacaktır..
*Yüz üstü düz bir şekilde yere uzanın.Aynı anda omuzlarınızı ve bacaklarınızı yerden kaldırmaya çalışın.Bu egzersiz sırt ve karın kaslarınızı güçlendirmenize yardımcı olur.

1 yorum:

  1. Sevgili İlknur, Bilgilendirici yazın için teşekkürler. İkinci maddede yazmış olduğun çim suyu ve zeytinyağı karışımı ne için? Saçlarımızın hızlı uzaması için mi acaba? Bir de yazılarının rengini biraz koyulaştırabilirsin bence. Gri renk okurken biraz zorlaştırıyor.. Bir öneri sadece... :) Sevgiler..

    YanıtlaSil