27 Ocak 2011 Perşembe

KONYALILARRRRR LÜTFEN YARDIMMMM

 Arkadaşlar artık resmen Trabzon dan taşınıyorum :)))).. Aşkım bu sabah zar zor Konya ya vardı sayılır halen daha yollar da (Trabzondan Konya ya gitmek işkence de ) Neyse eşim de bende yakın tanıdıklarım da konya ya  daha önce hiç gitmemişler bizde üzerinden dahi geçmedik eşim de ilk bugün gidiyor.Hem ev tutmak için hemde iş yerine bakmak için. Şimdi Konya lı olan,giden,bilen,duyan,görenlerden ricam beni bilgilendirsinler LÜTFENNNNNN...Ne yenir,ne içilir,neresi iyidir,neresi kötüdür,insanları nasıldır,en ucuz kumaş nerde bulunur.En bol çeşitli renkli ipler nerde bulunur, ne biliğim işte aklınıza ne gelirse bana yazmanızı tavsiyelerinizi bekliyorum ... Ne demişler gez Konya yı gör Dünya yı mı yoksa anya yı Konya yı görecem mi ? siz ne dersiniz sizce hangisi ????

5 yorum:

  1. Merhabalar, ben konyalı değilim ama bu yıl konyadaki 10. yılım. üniversite yıllırımı da burada geçirdiğim için ben konyayı çok seviyorum. büyükşehir ama karmaşık bir şehir değil. ulaşım sıkıntısı yok denilebilir. Trafik biraz karışık ama çoğu yere tek minibüs, otobüs ya da tramvayla gidebilirsin. Burada etli ekmek yenir. Benim kendi memleketimde biz pide deriz ama burada etli ekmek diyorlar. mahallelerde fırınlar var siz mazlemelerini hazırlayıp götürüyorsunuz onlar pişiriyor. Konyalı'ların vazgeçilmez yiyeceği diyebilirim. Tabi bir de bamya çorbası. Düğün pilavlarının vazgeçilmez çorbası.
    Hızla gelişen bir il Konya. Ben burada yaşamaya başladığım günden bu gün çok mesafe kat etti. Halende hızlı bi değişimin içinde.
    Kule Site, Real, Kipa, Koç Taş, Makro, Metro büyük alış-veriş merkezleri. Bunun dışında yerel marketler de var; Sincap vs. gibi.
    El işi ile ilgili alış- veriş yapılabilecek yerleri ben de daha yeni yeni keşfediyorum. Saray Çarşısı var içinde tuhafiye, yün, çeyiz malzemeleri satan bir yer. Hemen yanında bedesten diye adlandırılan dükkanlar topluluğu var. yine burada tuhafiyeciler, kumaşçılar, hazır giyim üzerine mağzalar var. Bursa kumaş pazarı var. ben bir kez gittim. orada da kumaş çeşiti çok. ayrıca toptancılar çarşısı var. orada da hesaplı kumaşçıların olduğunu duydum. henüz gitmek kısmet olmadı. İnsanlarına gelince heryerde nasılsa burada da öyle. iyileri de var iyi olmayanları da :)
    uzun bir yorum oldu galiba.
    belki biraz Konya hakkında fikir edinmişsindir.
    merak ettiklerin olursa cevaplamaya hazırım.
    Şimdiden Hoşgeldin :)

    YanıtlaSil
  2. ÇOK TEŞEKKUR EDERIM CANIM GERCEKTEN GUZEL BIR BILGILENDIRME OLDU BILGILERINI ESIRGEMEDIGIN ICIN COK TESEKKUR EDERIM SIMDIDEN HOSBULDUMM :))

    YanıtlaSil
  3. selamlar arkadaşım bana gelmişsin çok mutlu oldum.blogunu gezdim çok beğendim.yeni işiniz ve yeni eviniz hayırlı olsun.gene beklerim.sevgiler,sağlıklar ve mutluluklar dilerim,

    YanıtlaSil
  4. bende konyalıyım alışmak elbette zor olacak ama inanın vazgeçemeyeceğiniz bir şehir olacak.arkadaş güzel anlatmış o yüzden detaylara girmiyorum HOŞGELDİNİZ...

    YanıtlaSil
  5. hosbuldukkk :)) dıyelım suan evımle ugrasmaktayım evı topluyorum bıran once yenı evımı gorup temızleyıp mısler gıbı oturmak ıstıyorum cok merak ıcındeyım acıkcası bakalım nolcak :))

    YanıtlaSil