21 Nisan 2011 Perşembe

ELMALI TURTİ YAPTIM





Evet kızlar pratik şipşak hazırlayacağınız,tatlı krizlerine birebir bir tarif paylaşmak istiyorum sizlerle..
Malzemeler:1 çay bardağı sıvıyağ,1 çay bardağı yoğurt,1/2 paket sanayağ,1 paket kabartma tozu,aldığı kadar un ve kıyır kıyır olması için çok çok az elma sirkesi.
Üstü için:3 adet rendelenmiş elma,8 kaşık şeker ve toz tarçın bunlar tavada kavur .
Diğer hamur için olan malzemeleri ise güzelce karıştır borcama yay.Üstü için birazcık hamur ayır,sonra elma püresini koy ve ayırdığın diğer hamur parçasını ise üstüne ufala ve fırına ver.Piştiğini ben kürdan batırarak kontrol ettim ve pişdikten sonra bol pudra şekeri serp ve servis yap... AFİYET OLSUN KIZLAR..

6 yorum:

  1. hıım ne zamandır elmalı birşeyler yapmadım deneme listeme aldım teşekkürler canım

    YanıtlaSil
  2. bisey dııl :)) tavsıye ederım canım..

    YanıtlaSil
  3. ayyyy olsada yesem açıktım ya eve gitsemde yemege otursam dakikaları sayıyorum :))

    YanıtlaSil
  4. Hola, pasaba por aquí y me he quedado entusiasmada con lo que puedo observar, felicidades tienes un blog muy interesante, me gusta mucho. tanto que me quedo como seguidora.
    te invito a pasar por mis blog cuando puedas o quieras, uno es de cuentos y otro de premios, ya sabes como llegar pinchas en mi foto y te llevará volando, pero siempre sin compromiso claro.bueno he pasado un rato muy agradable y volverfé.
    hasta entonces, besitos, Nati.

    YanıtlaSil
  5. benim kaynanam ayırdığı hamura biraz daha yağ şeker un ekler elinde ufalar. ben beceremiyorum ufalamayı. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. canım ufalayamıyorsan rende yapabılırsın..

    YanıtlaSil