27 Eylül 2012 Perşembe

KABAK YEMEĞİ..

Kabağa bayılırım helede dereotuyla birleşince kokusu muhteşem oluyor.Hepimiz yaptığı gibi soğanlar yağda kavrulur,salça ilave edilir kabaklar,patatesler ve havuçlar ilave edilir.Tuzu,kırmızı pul biberi kaynadıktan sonra ekilir biraz daha çekmesi beklendikten sonra bol dere otu koyulur ve altı kapatılır.Kabak su verdiğinden fazla su koymuyorum ben üzerine çıkacak kadar da su koyulur...

2 yorum:

  1. Biz kabağı mantı gibi yiyoruz tavsiye ederim.Şöyle yapıyorum.Soğanı yağda kavurduktan sonra tatlı kırmızı biber toz halinde olanlardan koyup biraz da salça koyduktan sonra kabakları atıyorum.Ama kabakları minik minik doğruyorum.Ve hiç su koymuyorum.Kendi suyu ile pişiyor.Hatta kabakları minik minik doğradıktan sonra tuzla ovup bekletiyorum iyice suyu çekilsin diye.Piştikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ,nane ve kırmızı pul biber koyup mantı görünümünde yiyoruz.O kadar güzel oluyor ki hımmmm :-)

    YanıtlaSil
  2. Bende dün kabak yaptım en lezzetli en az kalorili sevdiğim yemeklerden biridir

    YanıtlaSil