yemek,elişi,bebek ve çocuk bakımı,gezi,kitap,çicek,kanaviçe,örgü,dergi,dekorasyon,çocuklar için aktivite,magazin,güzellik,dikiş,film,kına,düğün
27 Eylül 2012 Perşembe
KABAK YEMEĞİ..
Kabağa bayılırım helede dereotuyla birleşince kokusu muhteşem oluyor.Hepimiz yaptığı gibi soğanlar yağda kavrulur,salça ilave edilir kabaklar,patatesler ve havuçlar ilave edilir.Tuzu,kırmızı pul biberi kaynadıktan sonra ekilir biraz daha çekmesi beklendikten sonra bol dere otu koyulur ve altı kapatılır.Kabak su verdiğinden fazla su koymuyorum ben üzerine çıkacak kadar da su koyulur...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Biz kabağı mantı gibi yiyoruz tavsiye ederim.Şöyle yapıyorum.Soğanı yağda kavurduktan sonra tatlı kırmızı biber toz halinde olanlardan koyup biraz da salça koyduktan sonra kabakları atıyorum.Ama kabakları minik minik doğruyorum.Ve hiç su koymuyorum.Kendi suyu ile pişiyor.Hatta kabakları minik minik doğradıktan sonra tuzla ovup bekletiyorum iyice suyu çekilsin diye.Piştikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ,nane ve kırmızı pul biber koyup mantı görünümünde yiyoruz.O kadar güzel oluyor ki hımmmm :-)
YanıtlaSilBende dün kabak yaptım en lezzetli en az kalorili sevdiğim yemeklerden biridir
YanıtlaSil