28 Şubat 2012 Salı

ÇEKİLİŞ VARRR..

Sevgili piç kurusu çekiliş düzenlemiş katılmak isteyenler tık tık..

OYUNCAK SARKITI..



Sizde bebeğinizin odasına kendiniz sarkıt yapmak isterseniz burdan buyrun efendim.. Çok güzel bir blog zira kendisi keçeden ve kumaşlardan bir sürü şahane şeyler yapıyor yapıyor fikir almak için mutlaka tıklayın derim :))

YAVRİLLANIN SON DURUMU..

İşte bizim kontesin son görüntüsü:)) bakınız bu resimden sonra daha bize doğru dürüst poz vermedi kendileri ya nazar değdi yada bize sinirlendi  pıtırcık bu da nasıl olduysa Dr umuz son anda yakalı ve yandan bir profil.. Kendileri çok şükür iyi keyifler yerinde anasını çok güzel tekmeliyor sertleşen kemikleri sayesinde de dışarıdan herkes seyredebilir ve 34+4 günlüğüz makinelere göre.Daha anası ne eşyalarını yıkayıp ütüledi ne hastane çantası hazırlandı sanki hep böyle devam edecekmişim gibime geliyor.İçimde kıpır kıpır ama ben halen daha idrak edemiyorum.Odasının siparişini verdik o da 20 mart da evimizde olacakmış. Şuan tek duam erken doğup anasını korkutmaz ve oturduğu yerde biraz daha oturmaya devam eder :) umarım .Bana gelince mide yanmalarım biraz biraz geçmeye başladı, ilk zamanlarda tatlı yiyemeyen ben tatlı manyağı oldum ve her yerim şişmeye başladı artık yüzükler çıktı,ayakkabılar büyüdü ve ayakta yada pc karşısında sandalyede oturduğumda ayaklarım balon gibi şişmeye devam etmekte bakalım ne olacak benden şimdilik bu kadar anacım hepiniz öpüldünüz..

FETİH 1453..


Türkiye' de böyle bir film bence eksikti yapılması gerekiyordu..Bazı düşünürler gibi bende aynı düşüncedeyim. Geçen hafta gittik izledik ve çok beğendik kesinliklede tavsiye ederiz..

YAVRİLLANIN EŞYALARI..


 Geçen LCW da gezerken bu patikleri gördüm ve aşık oldum içinde boncukları gizli sallandıkça ses çıkarıyo fiyatı ise 6.95 ti kırmızı oluşu ise ayrı bir güzellik :))

Bu tulum ise bizim teyzoşumuzdan bu cumartesi annemle birlikte Ümraniyeyi talan etmişler bi dünya şey alıp bana fotolayıp resimleri gönderdi bu tuluma ve arkasındaki detaya bittim.Sayelerinde ben çocuğa birşey alma gibi bir lüks yaşayamicam sanırım..

TAÇ KATALOĞUM KAPIMDA..

Bu dergiyi İstanbuldayken mağazalardan gidip alabiliyordum fakat ne Trabzonda ne de Konyada böyle bir imkan olmadığından kendilerini aradım ve bana gönderip gönderemediklerini sordum onlarda sağolsun ücretsiz olarak gönderdiler iki hafta sonra elime ulaştı.Dikiş dikenler için fikir alınabilir özellikle nevresim dikenler için çocuk ürünleri içinde ayrıca...

GARNİTÜRLÜ PATATES TOPLARI..


Harika bir tat ve kolay pratik bir tarif...Tarif ise sevgili canım çekti pişirdim in sahibesinden..

FIRINDA KAŞARLI MANTAR..

Bu tatdan asla vazgeçemiyoruz.Hamileliğimin ilk aylarında yiyemiyordum ama artık eski alışkanlıklarıma dönmeye başladım sanırım.Çok pratik,yapımı kolay ve çok faydalı tam bizlik  yani.İlk olarak mantarlar biraz fırınlanır sonra tekrar fırından çıkarılıp üzerine kaşar,sıvıyağ birazcık,terayağı yine biraz ve birazda tuz ileve edilip fırına verilir.Kaşar eriyene kadarda pişirilir..

SOSLU MAKARNA..




Çok pratik ve harika bir tat.Makarna haşlanır mantı sos gibi salça sos yapılır,mantı yoğurdu gibi yoğurt yapılır ister sarımsaklı ister sarımsaksız.Haşlanan makrna süzülür erimiş tereyağında biraz çevrilir servis kabına alınır üzerine yoğurt vee üzerine salça sos mis gibi afiyetle yenir..Aslında yalancı mantıda diyebiliriz ama çok pratik afiyet olsun..

MİS GİBİ YUMURTASIZ YAYLA ÇORBASI...


Şu havanın buz kestiği günlerde kesinlikle yapılıp içilmesi gereken bir çorba içinde yumurta olmaması ise benim için müthiş bir tat.Nedense terbiyeli çorbaları sevmiyorum herkesin bi takıntısı var işte ..Neyse bak gene canım çekti dolaptaki tarhana biter bitmez bunu yapıcam yine tarif ise sevgili ekonomik tarifler in sahibesinden kesinlikle deneyin...

İRMİK HELVASI VE GERİ DÖNÜŞÜMÜ...

 Normal klasik irmik helvası yaptım komşulara dağıtılmasına rağmen evde kalınca e mağlum evde şimdilik 2 kişiyiz aşağıdaki hali aldı...
Fındık kırıkları ile karıştırılıp borcama yayıldı ve üzerineee mis gibi beyaz çikolatalı sos ister sıcak sıcak anında tüketin ister soğuk gerçekten güzel bir tatdı..

27 Şubat 2012 Pazartesi

MASKARA KULLANIM ADABI...

Maskaranın çabuk kurumaması için maskaranızı asla çalkalamayın.Çünkü çalkalama işlemi havanın ve bakterilerin dibe çökmesine ortam yaratır.Maskara kullanırken yapılmaması gereken diğer bir hareket fırçaya maskara almaya çalışırken fırçayla aşağı yukarı hareketeler yapmaktır.Bu şekilde maskara hava dolar ve çabuk kurumasına sebeb olur..

KÜVET SEFASI..

Küveti doldurup içine yarım kilo deniz tuzu ve birazda yemeklik tuz atın.Bu suda 15 dk dinlenin.Deniz tuzu dokulardaki su birikimini ve toksinleri vücuttan atmaya yardımcı olur.Bu sayede vücudunuzdaki şişliklerde inecektir..

MAYA MASKESİ..

1Çay kaşığı maya, 1 çay kaşığı karbonatı 10 damla su ile ıslatın.Bu malzemeyi cildinize sürün 15 dk sonra yıkayın.Maya gözeneklerinizi temizleyecek karbonat ise cildinizdeki lekeleri giderecektir..

ÜST SOLUNUM YOLLARI..

Üst solunum yolları enfeksiyonlarını önlemek için 1 bardak suyu kaynatın.Kaynadıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı biberiye ilave edin ve 10 dk kısık ateşte demleyin.Ilık olarak hergün yemeklerden 1 saat sonra içebilirsiniz..

GÖZLER..

Gözlerdeki şişliği gidermek için bol su içmeye özen gösterin.Günlük tuz tüketim miktarını azaltın.Tuz vücuttaki suyu tutarak hem göz hemde vücutta ödem oluşmasına ve buna bağlı olarak şişmesine neden olur..

ALLIK..

Yüzünüzü renkelendirmek ve daha canlı görünmek istediğinizde büyük bir allık fırçasını pembe yada bronz tonlarda allığa batırın.Elmacık kemiklerinize hafif dokunuşlarla uygulayın.Bu yöntem başka kozmetik işleme gerek kalmadan canlı görünmenizi sağlar..

ACUR TURŞUSU..

Vazgeçilmez turşu malzemelerinden biri olan Acur'un sindirimi kolaylaştırıcı,harareti giderici,idrar söktürücü ve kanı temizleyici özelliği vardır.Ayrıca acur koklamak baygınlığada iyi gelir..

KORSAJ KEMER..

Belinizi olduğundan daha ince göstermek kıyafetlerinizin ,kusurlarını gizlemek,tarzınıza renk uyumunu sağlamak istiyorsanız korsaj kemer tercih edebilirsiniz.Kemerlei gömlek,elbise veya uzun hırkaların üzerine takarak farklılık yaratabilirsiniz..

AĞIZ KOKUSU..

Bir fincan kaynar su içine bir tutam yasemin çayı ve yeşil çay atarak hazırlayacağınız bitki çayı özellikle ağız kokusunun giderilmesinde,sinirlerin yatışmasında ve eklem ağrılarının giderilmesinde yardımcı olur..

EGZERSİZ..

Egzersiz adet sancılarının azaltılmasında oldukça etkilidir.Özel günlerinizde ağır sporlar yerineyürüyüş bisiklet gibi hafif egzersizleri tercih edebilir ve ağrılı dönemlerinizi daha rahat geçirebilirsiniz..

BRONZLAŞMAK..

Bronzlaştırıcı kremleri kullanırken bazı noktalara dikkat etmek gerekir.Uygulama öncesi mutlaka duş almak,diz,dirsek gibi koyu bölgelere daha az krem sürmek ürünü nemli cilde uygulamadan en az 1 saat sonra giyinmek bunlardan bazılarıdır..

26 Şubat 2012 Pazar

SELÜLİT..

Portakal kabuğu görünümünde olan selülit görünümünü azaltmanın en etkili yolu sorunlu olan bölgedeki kan dolaşımını arttırmaktır.Duş sırasında sorunlu bölgelerinizi kabak lifi gibi sert bir kese ile keselemeniz bu bölgedeki kan dolaşımını hızlandıracak ve selülit görünümünü azaltacaktır..

ÇİKOLATA MASKESİ..

Birkaç uygulamadan sonra cildinizi yumuşacık yapacak çikolata maskesi hazırlamak için yarım bardak kakao,1 çorba kaşığı süt kreması ve 1 tatlı kaşığı balı iyice karıştırıp yüzünüze sürün.15 dk bekleyip ılık suyla yıkayın..

SELÜLİT..

Selülit görünümünü azaltmak için 1 lt suya 1 tatlı kaşığı rezene, anason ve biberiye atın.Kısık ateşte 5 dk kaynadıktan sonra 10 dk demlenmeye bırakın.Bu çayı gün boyunca bol limonla içebilirsiniz..

GÖZ MAKYAJI..

Göz kapaklarınızda kırışıklıklar varsa parlak ve sedefli farlar kullanmamaya dikkat edin.Çünkü parlak farlar çizgileri ve sarkmış göz kapaklarını daha da belirginleştirir..

BEL BÖLGESİ..

Bel bölgesinin kalın olması fazla kilosu olmayan kişilerde bile ciddi sağlık sorunlarının habercisidir.Kadınlarda 88 cm den kalın bel bölgesi şeker,kalp,tansiyon ve bazı karaciğer hastalıklarına yakalanma riskini artırır..

EV YAPIMI DONDURMA..

1 Kase çileği orta büyüklükte doğrayın.1paket krem şanti ve 1 bardak sütü koyulaşana kadar karıştırın.İçine 1 yemek kaşığı bal,3 yemek kaşığı labne peynir ve çilekleri karıştırın.Derin dondurucuda 1 gece bekletip servis yapın..

SAÇ BAKIMI...

1 çay kaşığı limon,5 çay kaşığı biberiye,3 çay kaşığı lavanta,4 çay kaşığı fesleğen ve 5 çay kaşığı jojoba yağlarını karıştırın ve saç dipleriniz kuruyken saç derisine ve uçlarına sürün.30dk beklettikten sonra şampuanla yıkayın. Bu bakım saç derisini besler ve kepek oluşumunu önler.

PUDİNGLİ KEK..

4 Yumurta  ve 1 su bardağı şekeri çırpın.içine 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edin.Farklı bir kapta 2 su bardağı un,1 paket puding ve 1 paket kabartma tozunu karıştırın.İki karışımı birbirine ekleyin ve yağlanmış fırın tepsisine döküp 30 dk pişirin.

DİBİ YANMIŞ TENCERE..

Tencerenizin dibi tutarsa temizlemek için bir miktar karbonatı karıştırıp hamur kıvamına getirin.Karışımı tencerenin dibine sürün.Bir gece bu şekilde bekletin.Tencereniz böylece çok kolay temizlenecek.. Başka bir yöntem ise bulaşık makinesi deterjanını tencereye koyun ve biraz su ilave edin.Deterjan eriyip su kaynayana kadar bekleyin ve sonra ovalayın tencereniz ışıl ışıl olacaktır..

TURŞU..

Hazırladığınız turşunun tuzu fazla olmuşsa kabukları soyulmuş bir kaç tane soğanı turşu kavanozunun içine ekleyin. 1-2 hafta bu şekilde bekletin.Soğanlar turşunuzun tuzunu alacaktır..

HAMİLELERE ÖZEL..

Demir açısından zengin besinler almanız  çok önemli.Bebeğiniz kendi vücudundaki stokları artırmak için sizin vücudunuzdan emer.Bu nedenle günaşırı bir yumurta,haftada iki kez kırmızı et tüketin.Günde bir çorba kaşığı pekmez yiyin.

İZLEDİM..

İzledim ve tavsiye ederim.Mongolyalı bebeğin gördüğü eziyete içim cız etti,Tokyolu bebeğin sinir komasına girmesi ise beni resmen yardı..Amerikalı bebeğin sakinliği ise muhteşemdi.Afrikalı bebeğe gelirsem sustum...

DERİN MERMERCİ'NİN GÜZELLİK SIRLARI...

DERİN MERMERCİ'NİN favori kozmetik markası Chanel.Parfümü ise Eau de Mure Maitre Parfumier et Gantier Perfumes.Lancome Amplicils maskarasını,M.A.C. mat vişne pembesi rujunu,I.D. Bare Minerals'ın Warmth ve Glee renklerindeki allıklarını çantasından hiç çıkarmıyor.Dove un vücut şampuanını,Kanebo nun Sensai Body Firming Formula nemlendiricisini kullanıyor.Saçları için tercihi L'Oreal Kerastase Nutritive Bain Satin şampuan ve L'Oreal Kerastase Nutritive Masque Nutridefense saç kremi.Saçlarına dolgunluk ve parlaklık vermesi için de L'Oreal Kerastase Chroma Protect kullanan Mermerci,haftada iki kez manikür ve pedikür,eve gelen masörle refleksoloji ve el masajı,haftada bir vücut masajı ve ayda bir kezde Hotel Les Ottomans'da kese yaptırıyormuş..

BU RESME BİTTİM!!!

Soğuktan titrerken sıcak suda rahatladı

Japonya'nın yüksek dağlarında yaşayan bebek kar maymunu, üşüyünce sıcak su kaynağına atlayarak ısındı. Jigokudani Maymun Parkı'ndaki dünyaca ünlü sıcak su kaynakları etrafında yaşayan maymun topluluğunun en ufak üyesinin o anki yüz ifadesi, fotoğrafçı Ben Torode tarafından yakalandı. Torode, "Küçük maymun ilk defa annesinden uzaklaşıyordu. Yiyecek bir şey ararken üşüdü ve hemen havuza atladı. Onları izlerken sürekli bakmamanız gerekiyor. Maymunlar da bunu saldırganlık olarak algılıyorlar. Fotoğraf lensleri ise onlarda huzursuzluk yaratmıyor" dedi.
SABAH DIŞ HABER SERVİSİ.

19 Şubat 2012 Pazar

KURUYAN SAÇ DİPLERİ..

Kış mevsiminde saç derinizde kuruma ve kepek sorunu görülebilir.Hem saç derisini beslemek hem de kepek sorununu gidermek için saçlarınız kuruyken elma sirkesi ile masaj yapın ve 15 dk. bekletip bol su ve şampuanla yıkayın..