15 Şubat 2011 Salı

PAZI BÖREĞİ SEVERMİSİNİZ ?






Evet dostlar Trabzon da yaptığım en son yemeğim..En çok sevdiğim yerdi ve en çok da mutfağımı özleyeceğim..Neyse saadete gelelim pazıyı çok severim aslında yeşilliğin her türlüsünü yerimm.Gelelim terife
Malzemeler:1 tane soğan,1 kilo pazı ,kırmızı pul biber,karabiber,1tatlı kaşığı salça,1kilo yufka ...
Pazılar haşlanır,ince ince doğranmış soğan kavrulur,salça eklenir sonra pazılar ilave edilir sonra baharatlar eklenir ve güzelce harmanlanarak soğumaya bırakılır.Sonra yufkalara yerleştilir.Başka bir kapta sıvıyağ,2yumurta,1maden suyu karıştırılarak tepsiye dizdiğimiz böreklerimizin üzerine karışım bol bol sürülür üzerine çörek otu serpilerek fırına verilir üzeri kızarana kadar pişirilir sonrada afiyetle yenir anacım :))   (fotolar fazla net çıkmadı kusura bakmayın o ara ev toplamakdan çok yorulmuştum yorgunluğuma verin olurmu ..)

2 yorum: