21 Haziran 2014 Cumartesi

MISIR UNLU CUPKEK...




Bizim evde bitane kek canavarı yaşıyor bakınız resimlerde bile beklemeye tahammül edemeyen ve keklere uzanan bir bebe eli göreceksiniz neyse tarif şahane mısır unuda eğer köylerinizden temin etme şansınız varsa yaşadınız demektir.Benim ki Trabzondan...Gelelim tarife 1su bardağı şeker,yoğurt,mısır unu,süt,sıvıyağ(sıvıların hepsi 1su bardağı olacak yani),3 yumurta ,1pkt vanılya ve kabartma tozu ve alabildiği kadar un.. Hamur akışkan olacağı için fazlada una gerek yok ama onu göz kararı ayarlarsınız zaten..Kural akışkan hamur elde etmek...Fırınınızı alt üst ısıtmaya ayarlayıp 170-180 derecede pişirin.Kürdan testi ilede pişip pişmediğini kontrol edin ama benden tavsiye ilk 30 dk fırının kapağını açmayın hadi kolay gelsin anacım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder